EemeliTalo – Muuttovalmiiden kotien rakentaja.

Uusi koti vuodessa – Perhe Nuorkivi

Muuttovalmis koti sovitussa ajassa Uudellamaalla

Uusi koti vuodessa

Vielä reilu vuosi sitten viisihenkinen Nuorkiven perhe asui samalla tontilla olevassa vanhemmassa omakotitalossa. Lapsiperheessä tilaa kuitenkin tarvittiin lisää. Suuri tontti alkoi houkuttaa rakennusmielessä ja perhe päätti rakennuttaa itselleen uuden talon samalle pihalle, vanhan kodin naapuriin.

KOHDE: NUORKIVI
KOTI: EemeliTalon rakentama omakotitalo.
PERHE: Nuorkivi
NELIÖT: 145 m2 yhdessä tasossa.
RAKENNUSVUOSI: 2012
ASUINALUE: Pääkaupunkiseutu

Miten päädyitte rakennuttamaan oman talon?

Asuimme aiemmin naapuritalossa ja kun perheessä on kolme lasta, aloimme kaivata lisätilaa. Pidämme kovasti tutusta asuinalueesta ja keksimme, että tontillemme voisi rakennuttaa uuden talon. Suunnittelimme pohjan itse omien tarpeittemme sekä haaveittemme perusteella ja olimme yhteydessä muutamaan talofirmaan. Päädyimme ratkaisuun jossa Eemeli-talot oli urakoitsijana rakentaen talon. Itse talo tuli Jukka-taloilta ja Eemeli-talot toimi urakoijana. Päädyimme tällaiseen ratkaisuun, koska Jukka-taloilta tuli sellainen talo kuin tarvitsimme, ja Eemeli-talot rakensivat talon avaimet käteen –periaatteella.

Mitä mietitte taloa valitessanne?

Kaikkein tärkeintä oli se, että talofirmalle olisi mahdollista tehdä juuri meidän pohjasuunnitelmamme mukainen talo. Asuinalueellamme on muutamia rajoituksia ja ne piti ottaa huomioon talon ulko-asussa.

Mikä ratkaisi asian EemeliTalolle?

Eemeli-talot lupasivat rakentaa talomme meille sopivassa, nopeassa aikataulussa. Teimme kaikki sisätilojen materiaaliratkaisut yhteistyössä Eemeli-talojen oman toimittajan kanssa. Valitsimme heidän kanssaan yhteistyössä kaikki laatat, maalit, tapetit ja lattiamateriaalit. Vain keittiön ja saunan tilasimme toisaalta.

Miten valitsitte keittiön?

Meillä oli niin valmiit suunnitelmat keittiöstä, että kaapistot tilattiin Gala-keittiöiltä, joiden toimitus sopi rakennusaikatauluumme parhaiten.

Onnistuivatko muutokset helposti?

Saimme kaikki toivomamme asiat sovitettua suunnitelmaan. Talosta tuli juuri sellainen kuin toivoimme. Vain yhdestä laattavalinnasta jouduimme luopumaan aikataulujen vuoksi.

Miten rakennusprosessi meni?

Talo valmistui aikataulun mukaisesti. Teimme talokaupat keväällä 2011 ja muutimme taloon maaliskuussa 2012. Välillä rakennustöissä oltiin hieman jäljessä ja välillä taas edellä, joten talo valmistui aivan ajallaan.

Mitä teitte itse?

Teimme itse vain maanrakennustöiden organisoinnin, koska ne eivät kuulu pakettiin. Kaiken pitää olla valmiina silloin kun talopaketti tulee. Saimme Eemeli-taloilta ehdotuksen myös itse hoidettavien asioiden aikatauluksi. Maanrakennustyöt tehtiin kesälomien aikaan ja kun odotettiin rakennuslupaa, alkoi itseäkin jännittää. Kaikki kiinteiden kalusteiden kiinnityksetkin kuuluvat pakettiin ja lopulta meille taisi jäädä vain itse hankkimamme liukuovikomerot ja kylpyhuoneiden kalusteet asennettavaksi.

Miten kauan projekti kesti?

Koko projekti kesti vuoden. Idea talon rakentamisesta syntyi kevään 2011 aikana. Muutimme taloon maaliskuussa 2012 eli vuosi idean keksimisestä. Mielestämme pääsimme muuttamaan uuteen taloon todella nopeasti.

Mikä oli helpointa koko projektissa?

Helpointa oli se, että talo nousi kuin itsestään. Rungon pystytys ja sisärakennusvaiheet olivat meille itsellemme todella helppoja. Asumme lentomelualueella ja muutamat siitä johtuvat seikat Eemeli-talot ottivat huomioon asiantuntevasti.

Mikä oli vaikeinta koko projektissa?

Vaikeinta meille taisi olla alkuvaiheen aikataulutus; se että kaikki se mitä meidän piti itse hoitaa, tapahtui oikeaan aikaan ja että Eemeli-talot pääsivät pystyttämään runkoa sovitusti. Kaikki meni uskomattoman hienosti.

Olisitteko tehneet jotain toisin?

Emme, uskomattoman hienoa sanoa että kaikki meni niin hyvin, ettei mitään voisi parantaa. Muutama pieni ongelma tuli vastaan ja ne Eemeli-talojen väki hoiti välittömästi kuntoon. Ne olivat pieniä mittamuutoksia esimerkiksi keittiön kiinnityksissä ja johtuivat siitä että keittiö tuli toiselta valmistajalta.

Mikä on parasta kodissanne?

Kotimme pohjaratkaisu on toimiva. Lapsiperheessä on helppoa kun asuintilat ovat yhdessä tasossa. Kodin valoisuus, avaruus ja valkoisuus ovat meille ilon aiheita.

Rakentaisitteko vielä toisen kodin?

Voisimme rakentaa, mutta se ei ole ajankohtaista ihan vielä kun vasta pääsimme muuttamaan tänne. Eemeli-talojen kanssa sitäkin kuitenkin varmaan suunnittelisimme.

Asiakkaiden kokemuksia


eemeli-nuorkivi1

eemeli-nuorkivi2

eemeli-nuorkivi7

eemeli-nuorkivi6

eemeli-nuorkivi5

eemeli-nuorkivi4

eemeli-nuorkivi3

Leave a Reply