EemeliTalo – Muuttovalmiiden kotien rakentaja.

Tarpeeksi tilaa ja L-muoto – Perhe Seppänen

Muuttovalmis koti sovitussa ajassa Uudellamaalla

Tarpeeksi tilaa ja L-muoto

Seppäsen perheessä on neljä lasta ja siksi tilaa tarvitaan. Perhe haaveili talosta ja kun tontti löytyi, alkoi oman talon rakentaminen. Eemeli-talot hoiti koko urakan.

KOHDE: SEPPÄNEN
KOTI: EemeliTalon rakentama omakotitalo.
PERHE: KatiMari ja Tuomo Seppänen neljän lapsensa kanssa.
NELIÖT: 179 m2
RAKENNUSVUOSI: 2011
ASUINALUE: Vantaalla

KatiMari ja Tuomo, miten päädyitte rakennuttamaan oman talon?

Asuimme ennen kerrostalossa tällä samalla seudulla ja haaveemme oli omakotitalon rakentaminen. Perheessämme on neljä lasta. Oma talo mahdollisti sen, että kaikille lapsille saatiin omat makuuhuoneet ja oleskelutiloihin tarpeeksi avaruutta. Meillä on lapsuudesta kokemusta omakotitaloasumisesta ja tunsimme sen olevan meidän juttumme. Tonttikin löytyi onnekkaasti toivomaltamme alueelta.

Mitä mietitte taloa valitessanne?

Aluksi suunnittelimme kaksikerroksista taloa, koska uskoimme alueen kaavaan ja toivomaamme neliömäärään vain sellaisen luonnistuvan. Eemeli-taloilta saimme kuitenkin ohjeita sekä tietoa ja päädyimme yksitasoiseen ratkaisuun, joka on lapsiperheen arjen kannalta helppo. Talomme on rakennettu L-muotoon ja se mahdollisti riittävän monen makuuhuoneen sijoittamisen näihin neliöihin ja yhteen tasoon.

Mikä ratkaisi asian EemeliTalolle?

Joustavuus. Myös kokonaisuuden hallintakyky tuntui heti hyvältä ja luottamusta herättävältä. Saimme sellaisen käsityksen, että Eemeli-talojen kanssa koko projekti etenee hallitusti. Pyysimme useampia tarjouksia mutta Eemeli-talot oli valintamme.

Teittekö muutoksia pohjaratkaisuun?

Kyllä, koko talon pohjapiirros muokattiin perheemme tarpeiden mukaiseksi. Eemeli-talot neuvoi meitä kovasti ja otimme mielellämme avun vastaan.

Onnistuivatko muutokset helposti?

Muutoksien suunnitteluun käytettiin aikaa. Halusimme tehdä talon kunnolla ja välttää hätiköityjä päätöksiä. Pääsimme vauhtiin todenteolla kun tontti löytyi.

Miten rakennusprosessi meni?

Tonttimme varmistui 2010 loppuvuodesta. Rakentaminen alkoi toukokuussa 2011 ja tammikuussa 2012 pääsimme muuttamaan valmiiseen taloon.

Mitä teitte itse?

Teimme pohjatyöt itse. Talonpaketin saapumisesta saakka kaikki tehtiin muuttovalmiiksi Eemeli-talojen toimesta. Talo maalattiin ja rakensimme terassit rakentaneet talon valmistuttua. Autotalli tehdään myöhemmin.

Miten kauan projekti kesti?

Pohjatyöt aloitettiin toukokuussa ja seuraavan vuoden tammikuun alussa muutimme sisään. Eli reilut puoli vuotta.

Mikä oli helpointa koko projektissa?

Helpointa oli se, että töissä oli ammattitaitoisia kavereita ja omaksi osuudeksi jäi työn etenemisen seuraaminen ja valvominen tontilla käyden.

Mikä oli vaikeinta koko projektissa?

Ensikertalainen talonrakentaja ei osaa kysyä kaikkea ja siitä johtuen esimerkiksi projektin etenemisjärjestys oli välillä itselle yllätys. Seuraavalla kerralla olen sitten viisaampi.

Miten valitsitte pintamateriaalit?

Valitsimme kaikki pintamateriaalit EemeliTalon omalta toimittajalta. Saimme todella hyvää ja ammattimaista palvelua myös siellä ja tarvittavaa opastusta värien ja materiaalien valintaan.

Olisitteko tehneet jotain toisin?

Emme. Olemme tyytyväisiä siihen, että koko rakennusprojekti oli yhden firman käsissä. Talosta tuli sellainen kuin toivoimme. Jos jotain pientä mainitaan, tieto siitä, että vakio-ovet ovat niin kevytrakenteisia oli auttanut valitsemaan meille äänieristävämmät yksilöt.

Mikä on parasta kodissanne?

Kaikkialla on kyllä asiat kivasti. Olemme tyytyväisiä niin rakentamisen tapaan kuin laatuun. Myös kaikki Eemeli-taloilta saadut vinkit ovat koituneet eduksemme. Lähes kymmenen neliön eteinen oli hyvä ratkaisu perheelle, jossa on kuusi henkeä liikkuvaista väkeä. Jo kenkä- ja harrastevälinemäärä vaatii erikoisratkaisuja.

Rakentaisitteko vielä toisen kodin?

Ehdottomasti voisimme ajatella rakentamista. Jäi todella hyvä mieli yhteistyöstä Eemeli-talojen kanssa.

Asiakkaiden kokemuksia


eemeli-seppanen1

eemeli-seppanen2

eemeli-seppanen3

eemeli-seppanen4

eemeli-seppanen5

eemeli-seppanen6

Leave a Reply