EemeliTalo – Muuttovalmiiden kotien rakentaja.

Haaveiden talo ja puusauna – Perhe Heiman

Muuttovalmis koti sovitussa ajassa Uudellamaalla

Haaveiden talo ja puusauna

Jenna ja Tuomas rakennuttivat Vantaalle unelmiensa talon. Talon kahteen kerrokseen mahtuvat niin avarat oleskelutilat kuin toimiva keittiö. Kaikilla perheenjäsenillä on oma suosikkipaikkansa, mutta Tuomakselle tärkein on aito puusauna.

KOHDE: HEIMAN
KOTI: EemeliTalon rakentama omakotitalo.
PERHE: Jenna ja Tuomas Heiman sekä lapset 1 v. ja 4 v.
NELIÖT: 230 m2 kahdessa tasossa ja kellari.
RAKENNUSVUOSI: 2011
ASUINALUE: Pohjois-Nikinmäki

Jenna ja Tuomas, miten päädyitte rakennuttamaan oman talon?

Talon rakennuttaminen oli haaveemme. Saimme tontin hankittua huhtikuussa 2010 ja kun tonttikaupat oli kesäkuussa 2010 tehty, alkoi talon suunnitteleminen toden teolla. Meillä oli pohjasta valmiit suunnitelmat, mutta vasta tontin löytyminen vahvisti ajatuksiamme. Asuimme aiemmin lähistöllä ja alue oli meille tuttu. Kun tontti oli varma, kävimme tapaamassa useampia talofirmoja. Puolen vuoden ajan olimme jo haaveilleet talon rakentamisesta ja nyt siitä tuli totta.

Mitä mietitte taloa valitessanne?

Toimivat pohjaratkaisut olivat meille tärkeät. Tämä on ensimmäinen rakennuttamamme talo ja mietimme etukäteen tarkasti toiveitamme. Halusimme suunnitella pohjaratkaisut itse.

Mikä ratkaisi asian EemeliTalolle?

Saimme vapaan suunnitteluoikeuden ja EemeliTalo lupasi toteuttaa talon suunnitelmiemme pohjalta. Meillä oli eräs Eemeli-talojen talomalli ajatustemme pohjana ja siitä muokattiin tontin kokoon ja tarpeisiimme sopiva talo.

Onnistuivatko muutokset helposti?

Todella helposti, ideoitamme ei rajoitettu mitenkään, päinvastoin. Saimme Eemeli-taloilta valtavasti neuvoja ja ideoita.

Miten rakennusprosessi meni?

Kaikki meni todella hyvin. Tietenkin aina jännittää kun on näin isosta projektista kysymys, mutta kaikki meni aivan nappiin. Pientenkään lasten kanssa rakentamista ei kannata pelätä.

Mitä teitte itse?

Teimme itse vain pohjatyöt ennen talopaketin saapumista. Valitsimme tietenkin myös pintamateriaalit itse yhteistyössä Eemeli-talojen toimittajan kanssa. Laatat, lattiat, maalit ja tapetit oli yllättävän helppo valita ammattilaisen opastamana. Eemeli-talojen väki hoiti kaiken muun talon rakentamiseen liittyvän.

Miten kauan projekti kesti?

Tontti hankittiin kesällä 2010 ja muutimme valmiiseen taloon vuosi ja kaksi kuukautta sen jälkeen. Uusi talo oli muuttovalmis siis reilussa vuodessa.

Mikä oli helpointa koko projektissa?

Kokonaisuus. Oli uskomattoman helppoa katsoa talon nousemista tekemättä itse mitään. Eemeli-talot vastasi kaikesta käytännön työstä; paikalle tulevan tavaran vastaanotosta, varastoinnista ja muista päivä-aikaan tapahtuvista asioista, joista olisi itse ollut aivan mahdoton työaikana ottaa vastuuta.

Mikä oli vaikeinta koko projektissa?

Kaupungin tarkastajien ja rakentamisen rytmin yhteen sovittaminen oli välillä haasteellista. Talo nousi aikataulussa, mutta tarkastajia ei meinattu saada oikeaan aikaan paikalle. Myös keittiön kanssa tuli ongelmia. Epäonneksemme otimme se toiselta toimittajalta ja se meinasi myöhästyä.

Olisitteko tehneet jotain toisin?

Olisin kiinnittänyt sähkösuunnitelmaan enemmän huomiota, jos olisin ymmärtänyt sen tärkeyden. Seuraavassa rakennusprojektissa sitten tiedän olla tarkempi.

Mikä on parasta kodissanne?

Avara olohuone, isot ikkunat, toimiva keittiö… Lista on pitkä. Lempipaikka kotona on kuitenkin puusauna, jonka tuoksukin huumaa. Puusaunamme viimeistelee kaiutinjärjestelmä, jonka avulla nautimme löylyistä musiikin säestyksellä.

Rakentaisitteko vielä toisen kodin?

Ehdottomasti. Sen aika on sitten kun lapset kasvavat niin isoiksi että muuttavat omiin koteihinsa. Siihen asti tämä talo on meille täydellinen.

Asiakkaiden kokemuksia

eemeli-heiman6

eemeli-heiman5

eemeli-heiman7

eemeli-heiman4

eemeli-heiman3

eemeli-heiman2

eemeli-heiman1

Leave a Reply